• mk
  • sq
  • en
  • mk
  • sq
  • en

Fatmir Iseni – Drejtor i Inspektoratit për Përdorimin e Gjuhëve​

Biografia:

Fatmir Iseni është i lindur në f. Pirok, komuna e Bogovinës më 28 maj 1982.

Arsimin fillor dhe të mesëm e përfundoi në vendlindjen e tij. Diplomoi në vitin 2007 në Fakultetin e Biznesit dhe Administratës, drejtimi Marketing në Universitetin e Evropës Juglindore, Tetovë.

Nga tetori 2009 deri në dhjetor 2011 ai ishte i punësuar në Sekretariatin për Zbatimin e Marrëveshjes Kornizë të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë.

Nga dhjetori 2011 deri në emërimin e tij si drejtor, ka punuar në Ministrinë e Financave, si pjesë e ekipit të Ministrisë përgjegjës për krijimin e politikave të sistemit të sigurimit në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Nga 28 dhjetor 2019  u emërua drejtor i Inspektoratit për Përdorimin e Gjuhëve.

Në zgjedhjet lokale në 2017, ishte bartës i listës së këshilltarëve të Bashkimit Demokratik për Integrim në komunën e Bogovinës. Nga nëntori 2017 deri në dhjetor 2019 ishte anëtar i Këshillit të Komunës së Bogovinës.

Iseni flet shqip (gjuhë amtare), maqedonisht, anglisht dhe kroatisht.

Është i martuar dhe baba i 1 fëmije.

kontakt e-mail: fatmir.iseni@iuj.gov.mk

Pin It on Pinterest