• mk
  • sq
  • en
  • mk
  • sq
  • en

Работна средба на директорот на Инспекторатот со Првиот Вицепремиер и министер за политички систем и односи меѓу заедниците-21.01.2021

Директорот на Инспекторатот за употреба на јазиците оствари работна средба со Првиот Вицепремиер и министер за политички систем и односи меѓу заедниците г. Артан Груби.

На средбата се разговараше за имплементацијата на Законот за употреба на јазиците во државните институции, а директорот го информираше Првиот Вицепремиер и министер за политички систем и односи меѓу заедниците за сработеното, тековните активности и идните планови на Инспекторатот за употреба на јазиците.

Двете институции се согласија и во иднина да продолжи заедничката соработка и поддршка.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest